INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
160 gramų kvietinių miltų
130 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
75 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
30 gramų sviesto
40 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Sudedame varškę. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome.
2.
Tešlą sukrečiame į formą. Ji yra šiek tiek kietoka nei mums įprasta pyragui, bet viskas gerai. Taip ir turi būti. Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
3.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į formą ant tešlos.
4.
Aptepimui keptuvėje ištirpiname sviestą ir cukrų. Patepame obuolius skilteles.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!