INGREDIENTAI: 740 gramų graikiško jogurto
400 gramų meduolių (apytikriai)
3 vienetai bananų (didesnių arba 4 mažesnių)
Papuošimui:
pagal poreikį uogų (nebūtina)
pagal poreikį šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Meduolius sutrupinti.
2.
Į dubenį dėti bananus ir sutrinti iki košelės. Sudėti jogurtą ir išmaišyti.
3.
Į torto formos (naudojau 23 cm skersmens) su nusegamais kraštais dugną padėti padėkliuką (taip lengviau išimsite tortą), o šonus apsukti acetatine juostą, kad kraštai būtų lygūs. Jei acetatinės juostos neturite, galite iškirpti juosteles iš kepimo popieriaus.
4.
Ant padėkliuko dėti šiek tiek kremo ir aptepti. Suberti meduolių trupinius. Tuomet vėl dėti dalį kremo, paskirstyti per visą plotį, vėl berti meduolių. Taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų, paskutinis sluoksnis turi būti meduolių.
5.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sutvirtės ir skoniai susijungs. Tuomet tortą papuošti uogomis, šokoladu ar kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
•
Tortą gaminau 23 cm skersmens formoje.