INGREDIENTAI: 1 vienetas viščiuko (kukurūzinio)
600 gramų burokėlių (virtų)
300 gramų morkų (mažų)
30 gramų prieskonių vištienai
1 vienetas aitriosios paprikos
3 šaukštai balzaminio acto
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
3 vienetai čiobrelių šakelių (citrininių)
1 žiupsnelis malto kumino
1 žiupsnelis cinamono
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viščiuką gerai įtrinti prieskonių mišiniu. Jei turite laiko, palikti šaldytuve visai nakčiai marinuoti.
2.
Viščiuką dėti į kepimo indą ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
3.
Padidinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti 20 minučių.
4.
Gabalėliais pjaustytas morkas sudėti į kepimo indą.
5.
Susmulkinti aitriąją papriką, suberti į kepimo indą. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
6.
Pabarstyti kuminu, cinamonu. Kepti iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
7.
Į keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti į 4 dalis perpjautus burokėlius, dėti česnaką, pilti alyvuogių aliejų, balzaminį actą.
8.
Pagardinti pipirais, druska. Suberti cukrų, sudėti čiobrelių šakeles. Karamelizuoti apie 10 minučių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.