AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų tepamo varškės sūrelio
400 gramų šaltai rūkytos lašišos
100 gramų raudonieji ikrai
1 sauja krapų
pagal poreikį majonezo
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šalta sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais trinti į trupinius. Berti druską, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir išmaišyti. Minkyti tešlą ir suformuoti tešlos kamuolį. Tešlos neperminkyti, kad neištirptų sviestas. Tešlą padalinti į 4 dalis, sudėti į maišelį ir dėti 2 - 3 valandoms į šaldytuvą.
2.
Ant kepimo popieriaus kočioti lakštus iki ~0.5 cm storio, apipjaustyti kraštus pagal norimą formą (~24 cm skersmens). Subadyti šakute, kad pernelyg neiškiltų.
3.
Iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti kiekvieną lakštą apie 10 - 15 minučių. Palikti atvėsti. Taip pat iškepti ir apipjaustytus kraštus, juos sutrupinti.
4.
Lašišą susmulkinti elektriniu maisto smulkintuvu, sumaišyti su puse tepamo sūrelio, smulkintais krapais ir 1 šaukštu majonezo. Likusį sūrelį išmaišyti su ikrais.
5.
Surinkti tortą: dėti vieną tešlos lakštą, aptepti lašišos kremu, ikrais, dėti lakštą, dėti lakštą, vėl tepti kremais ir t.t. Švelniai paspausti. Aptepti kraštus ir viršų. Pabarstyti trupiniais.