INGREDIENTAI: 10 vienetų pievagrybių (didesnių)
300 gramų vištienos faršo
100 gramų sūrio
0.5 vieneto paprikos
0.5 vieneto svogūnų
1 saujelė krapų (ar kitų žalumynų)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš grybų išpjauti kotelius. Kepurėles atidėti, kotelius smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustyti papriką. Sūrį sutarkuoti.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, apkepinti aliejuje, kol paskaidrės. Palikti atvėsti.
3.
Faršą sumaišyti su smulkintais grybų koteliais, svogūnais, paprika ir sūriu, pagardinti prieskoniais, smulkintais žalumynais.
4.
Pievagrybių kepurėles įdaryti maltos mėsos mase. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.