INGREDIENTAI: 2 kilogramai slyvų (naudojau vengrines)
1 kilogramas cukraus
200 gramų juodojo šokolado
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš slyvų išimu kauliukus ir jas sutrinu elektriniu trintuvu iki tyrelės. Jeigu trintuvo neturite, galite permalti mėsmale.
2.
Slyvų tyrę pilu į puodą ir verdu ant nedidelės ugnies vis pamaišydama apie pusvalandį, kol masė sutirštėja. Tada pilu cukrų ir verdu dar apie pusvalandį, kol džemas jau būna tirštas. Cukrų galima pilti ir iškart virimo pradžioje, bet tada džemas labiau svyla, dažniau reikia maišyti, tad taip daryti nepatariu :)
3.
Į džemą beriu cinamoną, vanilinį cukrų, pasmulkintą šokoladą ir gerai išmaišau, kad šokoladas tolygiai ištirptų.
4.
Dar kartą džemą užkaitinu ir karštą supilstau į švarius, iškaitintus stiklainius. Užsuku karštu vandeniu nuplikytais dangteliais, apverčiu stiklainius dangteliais žemyn, apkloju šilta kaldra ir palieku visiškai atvėsti.