INGREDIENTAI: 250 gramų konservuotų kukurūzų
230 gramų konservuotų pupelių (baltųjų)
100 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas kiaušinių (nebūtina)
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių (nebūtina, apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulvių grūstuvu sutraiškykite pupeles, kukurūzus smulkiai supjaustykite.
2.
Svogūną ir sūrį sutarkuokite.
3.
Dubenyje sumaišykite pupeles, kukurūzus, sūrį, svogūną, prieskonius, kiaušinį ir džiūvėsėlius.
4.
Gnybkite gabalėlį masės ir rankomis formuokite apskritus maždaug 5-6 cm skersmens (arba pagal turimų bandelių skersmenį) paplotėlius.
5.
Kepkite keptuvėje įkaitintma aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Galima nedėti kiaušinio ir džiūvėsėlių, bet tada paplotėliai bus minkštesni ir, kepant, juos bus sunkiau apversti.