TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 09:38
Pats skaniausias paprikų, pomidorų ir baklažanų troškinys žiemai
Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys žiemai



INGREDIENTAI:
1 ir 3/5 kilogramo baklažanų
1 ir 3/5 kilogramo raudonosios paprikos
600 gramų pomidorų
600 gramų svogūnų
600 gramų morkų
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
30 gramų acto 9%
šiek tiek aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visi svoriai jau paruoštų pjaustymui produktų. Visas daržoves supjaustyti. Baklažanus 2 cm. gabalėliais, kitas daržoves - smulkiau. Morkas galite stambiai sutarkuoti ("burokine" tarka).

2.
Supjaustytus baklažanus dėkite į didelę ir gilią nepridegančią kepimo skardą apšlakstykite aliejumi ir kepkite prieš tai įkaitintoje iki 200 C temp. orkaitėje. Kepkite juos nuolat pamaišydami apie 40 min. Kol kepa baklažanai aš dažniausiai pjaustau likusias daržoves.

3.
Storadugniame puode arba keptuvėje pakepinkite svogūnus, kai jie taps skaidrūs - dėkite morkas, suberkite druską, cukrų ir pipirų žirnelius. O po kokių 5 min. sudėkite papriką. Viską uždengę dangčiu troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite orkaitėje iškeptus baklažanus, supilkite elektriniu trintuvu sutrintus ar paprasčiausiai sumaltus pomidorus. Dar troškinkite apie 10 min. Tuomet sudėkite susmulkintas petražoles ir jei naudosite dar ir kitus kvapnius priekonius. Supilkite actą dar 3- 5 min. patroškinę, sudėkite troškinį į sterilius stiklainius. Užsukę kiekvieną stiklainį apverskite.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2022-03-04 18:00 · 458 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt