INGREDIENTAI: 4 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų jautienos faršo (ar kitokios mėgstamos mėsos)
100 gramų pomidorų tyrės
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba paprasto svogūno)
50 gramų kietojo sūrio (Džiugo, Parmezano ar kito)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
4 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba šiek tiek aitriosios paprikos miltelių)
1 šaukštas grietinės (nebūtinai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių (lapelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuplauti, perpjauti per pusę (odelių neskusti), dėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi.
2.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje apie orkaitėje 40-50 minučių, kol bulvės suminkštės. Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo bulvių dydžio. Ar jos iškepė, patikrinkite šakute ar peiliu - jei sminga minkštai ir lengvai, vadinasi iškepė.
3.
Šaukštu išskobti didžiąją dalį bulvių minkštimo (truputį palikti prie odelių). Jį sutrinti šakute.
4.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės.
5.
Dėti smulkiai kapotus česnakus bei kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Pakepti, kol paprika suminkštės. Dėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, išmaišyti.
6.
Įdėti mėsą, prieskonius, ir maišant šiek tiek pakepinti.
7.
Įdėti pomidorų tyrę, saldžiųjų bulvių masę, ir pakepti dar kelias minutes. Galite įdėti šaukštą grietinės, tuomet įdaras bus dar kremiškesnės tekstūros.
8.
Karštą įdarą sudėti į bulvių puseles. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir pakepti orkaitėje, kol sūris išsilydys.
9.
Patiekiant pabarstyti žalumynais. Labai skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis.