INGREDIENTAI: 300 g kalakuto kepenėlių
200 g sviesto
1 kiaušinio
6 g druskos
1 a. š. 5 pipirų mišinio
1 a. š. s čiobrelių
100 ml brendžio
50 ml porto arba Madeiros vyno
100 g šalto rūkymo kumpio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepeneles pamirkyti šaltame vandenyje. Išpjaustyti plėveles. Brendi, vyną, virti, kol liks skysčio tik apie trečdalis buvusio tūrio. Atvėsinti. Sumalti kepenėles. Aš tai darau su elektriniu kombainu ir ,jam dirbant, visus produktus beriu tokia eilės tvarka: suberiu druską ir pipirus, dedu kiaušinį, supilu išlydytą sviestą, supilu atvėsusį alkoholį, pabaigoje supilu grietinėlę. Viską sumaišius būna grietinėlės tirštumo masė. Kepimo formą išklojau folija. Tada sudėjau juostelėmis supjaustytą rūkytą kumpį ir ant viršaus supyliau kepenėlių masę. Kepimo formą įstačiau į kepimo skardą su vandeniu. Kepiau parfė 30 min. 160 °C temperatūroje. Atvėsusį parfė išversti į lėkštę ir ragauti.