INGREDIENTAI: 700 mililitrų sultinio (arba vandens ir 1 kubelio kokybiško sultinio)
2 vienetai bulvių
100 gramų dilgėlių (lapelių)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Giliame puode, kuriame verdu sriubą, įkaitinu aliejų, apkepinu smulkintą svogūną, nuskustas ir susmulkintas bulves.
2.
Dilgeles nuplauti, nusausinti ir sudėti į puodą. Apkepinti kelias minutes.
3.
Supilti sultinį, pagardinti prieskoniais, užvirinti ir virti 15 - 20 minučių. Supilti grietinėlę ir užvirinti. Maišant, įleisti lengvai išplaktą kiaušinį.