TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Gardžioji dilgėlių sriuba su grietinėle
Dilgėlių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
700 mililitrų sultinio (arba vandens ir 1 kubelio kokybiško sultinio)
2 vienetai bulvių
100 gramų dilgėlių (lapelių)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Giliame puode, kuriame verdu sriubą, įkaitinu aliejų, apkepinu smulkintą svogūną, nuskustas ir susmulkintas bulves.

2.
Dilgeles nuplauti, nusausinti ir sudėti į puodą. Apkepinti kelias minutes.

3.
Supilti sultinį, pagardinti prieskoniais, užvirinti ir virti 15 - 20 minučių. Supilti grietinėlę ir užvirinti. Maišant, įleisti lengvai išplaktą kiaušinį.




admin · 2022-03-03 21:00 · 456 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt