AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų miltų
200 gramų sviesto
30 gramų cukraus
1 žiupsnelis cinamono
Įdarui:
500 gramų varškės
500 mililitrų obuolienės
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite tešlą: pirštais (galima ir virtuviniu kombainu) sutrinkite kubeliais supjaustytą sviestą su miltais, cukrumi ir žiupsneliu cinamono. Turi gautis puri trupinių masė. Porą saujų trupinių pasilikite pyrago viršui, o likusius sukrėskite į kepimo formą ir rankomis spusteldami suformuokite pagrindą. Kol ruošite įdarą, pagrindą ir trupinius laikykite šaldytuve.
2.
Įdarui kiaušinius gerai išsukite su cukrumi, kol cukrus ištirps, o masė taps puri ir balkšva. Sudėkite varškę, gerai išmaišykite. Įberkite šaukštą krakmolo ir dar kartą išmaišykite.
3.
Ant pagrindo supilkite varškės masę, sukrėskite obuolienę. Viršų pabarstykite likusiais trupiniais.
4.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-75 min.