INGREDIENTAI: Tešlai:
125 gramai kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
70 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
250 gramų kreminio sūrio
200 gramų bruknių
1 vienetas kiaušinių
60 gramų rudojo cukraus
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai ištirpinkite sviestą, sumaišykite su 70 g cukraus, atidėkite, kad atvėstų.
2.
Į tirpintą sviestą su cukrumi įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite. Tešla išeis lipni. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
3.
Šiek tiek bruknių atidėkite pyrago viršui. Įdarui likusias bruknes sutrinkite su cukrumi.
4.
Bruknių masę sutrinkite su kreminiu sūriu. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Supilkite ant tešlos.
5.
Užbarstykite likusią dalį bruknių.
6.
Kepkite 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60 min, laikas priklauso nuo formos dydžio.
7.
Iškeptas pyragas turi atvėsti, tuomet dėkite jį į šaldytuvą ir valgykite tik gerai atšaldytą. Skaniausias atšaldytas per naktį.
8.
Papuoškite pabarstydami cukraus pudra - nebūtina, bet gražiau.
Patarimai:
•
Kepimo forma 17-20 cm skersmens.