INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
0.5 vieneto žiedinių kopūstų
1 vienetas poro
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1.5 litro sultinio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
30 gramų sviesto
Patiekiant:
pagal poreikį duoniukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morką sutarkuojame, svogūną, česnaką ir porą pasmulkiname.
2.
Puode ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas.
3.
Cukiniją sutarkuojame, žiedinį kopūstą supjaustome žiedais, bulves kubeliais. Suberiame į puodą. Užpilame sultiniu, suberiame prieskonius. Verdame apie 20 min.
4.
Sriubą susmulkiname maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
5.
Suberiame tarkuotą sūrį, supilame grietinėlę ir paiktiname sriubą iki virimo.
6.
Pilstome į dubenėlius. Patiekiame su duonos traškučiais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!