INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų
1 vienetas burrata sūrio
2 vienetai svogūnų
1 sauja šermukšnių uogų
1 vienetas česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 vienetas čiabatos
1 pundelis baziliko
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame kelias skilteles česnako.
2.
Supjaustome svogūnus pusžiedžiais ir apkepiname.
3.
Apkepus svogūnams, įdedame saują šermukšnio uogų.
4.
Pasiruošiame pomidorus - supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę. Troškiname 15-20 minučių. Įberiame druskos ir pipirų. Nukėlus nuo ugnies įdedame šviežio baziliko.
5.
Paruoštą masę sutrintame trintuvu.
6.
Patiekiame su šviežiu burrata sūriu bei skrudinta ciabatta duonele.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.