INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
100 gramų upėtakio filė
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
40 gramų pastarnoko
40 gramų burokėlių (geltonųjų, galima keisti morkomis)
10 gramų petražolių
10 gramų krapų
4 šaukštai krapų aliejus
4 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
100 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų pieno
20 gramų peletrūno
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Upėtakio filė supjaustoma riekelėmis, dosniai pabarstoma druska ir paliekama 15 – 20 minučių. Tada file aš dar lengvai parūkiau ąžuolo statinės drožlėmis, bet tas nėra būtina.
2.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir sudedami į atskirus indelius su piltuvėlio antgaliais. Indeliai stipriai supurtomi, jog tryniai ir baltymai susiplaktų.
3.
Burokėliai ir pastarnokai sutarkuojami stambia (vadinama “burokine“ tarka). Žalumynai smulkiai sukapojami.
4.
Keptuvėje įkaitinama dalis aliejaus, dedama dalis smulkinti burokėlių su pastarnokais ir trumpai apkepinama. Tuomet sudedama dalis žalumynų, beriama kietojo sūrio, o ant viršaus ratu pilamas kiaušinio baltymas, po to - trynys. Pakepama apie 1-2 minutes. Tada omletas išimamas iš keptuvės ir susukamas suktinis. Taip iškepami visi omletai.
5.
Suktiniai tiekiami su sūdytu upėtakiu ir peletrūno padažu (žr. žemiau), papuošiama šviežiomis žolelėmis ar salotų lapeliais. Aš dar pagardinau trintu pastarnokų kremu ir upėtakio ikrais, bet tas nėra būtina.
6.
Padažas ruošiamas taip: pienas sumaišomas su grietinėle, sudedamas šviežias peletrūnas ir viskas verdama apie 1 valandą iki padažas sutirštėja. Pagal skonį pagardinama druska.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.