INGREDIENTAI: Tešlai:
250 g miltų
120 g sviesto
1 kiaušinio
100 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
300 g agrastų
200gr vyšnių be kauliukų
200 g grietinės
100 g cukraus
2 kiaušinių
2 v. š. miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į persijotus miltus suberti cukrų,šaltą pjaustytą sviestą,druską ir viską sutrinti iki trupinių.Įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.Padėti šaltai pusvalandžiui.Atšalusią tešlą iškočioti ir ja iškloti kepimo formą (naudojau 28 cm skersmens).uogas suberti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti. Įdaro produktus suplakti mikseriu iki vientisos masės ir užpilti ant uogų.Kepti 180°C temp.apie 40min.