INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
120 mililitrų grietinės
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
Viršui:
200 mililitrų grietinės
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų
pagal poreikį cukraus pudros (ar cinamono pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, pilti grietinę ir perpalkti. Berti su kepimo milteliais persijotus miltus ir kruopščiai išmaišyti.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudoju 28 cm skersmens).
3.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Obuolių riekeles išdėlioti ant tešlos - pirmiausia vieną sluoksnį, vėliau antrą ir t. t., kol baigsis obuoliai.
4.
Viršui kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti ki standumo. Trynius lengvai išplakti su cukrumi ir grietine, įmaišyti miltus, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Paskirstyti ant obuolių.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, sumažinti kaitrą iki 160 C laipsnių ir kepti dar 40 minučių. Pyragą patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus smeigtukas aplipęs tešla, kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti, jei neaplipęs - pyragas iškepė. Atkreipkite dėmesį, kad smeigukas gali būti drėgnas nuo obuolių, svarbu, kad jis nebūtų aplipęs tešla.
6.
Pyragą išimti iš formos ir palikti 5 - 10 minučių pravėsti. Pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.