INGREDIENTAI: 600 mililitrų pieno
250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
200 gramų kalakutienos (virto arba rūkyto kumpio)
100 gramų mocarela sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 pundelis žalumynų (laiškinio česnakas, krapų, petražolių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš pieno, kiaušinių, miltų, druskos ir cukraus sumaišyti blynų tešlą.
2.
Keptuvę ištepti aliejumi, gerai įkaitinti, pilti tešlos, tolygiai paskirstyti ir kepti lietinius iš abiejų pusių. Ingriedientų kiekis maždaug 10-12 lietinių.
3.
Įdarui smulkiai supjaustyti kumpį, žalumynus. Mocarelą sutarkuoti.
4.
Į dubenį dėti rikotą, tarkuotą mocarelą, pjaustytą kalakutienos kumpį, berti smulkintus žalumynus. Pagardinti druska, pipirais, įmušti kiaušinį ir masę gerai išmaišyti.
5.
Ant blyno dėti šaukštą įdaro, paskleisti per blyno ilgį, suvynioti.
6.
Blynus apkepti keptuvėje su aliejumi, nustačius nedidelę kaitrą.