INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių (virtų su lupenomis)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai krakmolo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis raudonėlio
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
350 gramų vištų kepenėlių (virtų ir sumaltų)
350 gramų vištų širdelių (virtų ir sumaltų)
2 vienetai svogūnų
šiek tiek vorčesterio padažo
šiek tiek sojos padažo
Padažui:
300 mililitrų grietinėlės (naudojau 10%)
150 gramų sviesto
70 gramų sūrio (plokštelinio)
šiek tiek krapų
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupti, sutrinti, mušti kiaušinius, berti prieskonius, krakmolą. Tešlą paminkyti.
2.
Įdarui svogūnus pakepinti, kol pagels, sudėti kepenėles, širdeles, pilti Vorčesterio ir sojos padažu, pakepinti apie 7 minutes. Palikti atvėsti.
3.
Iš bulvių masės gnybti gabalėlį, delne formuoti paplotėlį, dėti įdaro, užspausti kraštus ir formuoti blyną.
4.
Blynus apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
5.
Padažui ištirpinti sviestą, pilti grietinėlę, kai užvirs, dėti sūrį, muskato, krapus.