AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas burokėlių
4 šaukštai aliejaus (apytikriai)
4 šaukštai obuolių acto
3 šaukšteliai rudojo cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį, nebūtina)
1 pundelis kalendros (arba petražolių ar krapų)
1 šaukštelis himalajų druskos
Virimui:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, sudėti burokėlius ir virti apie 40 - 50 minučių.
2.
Burokėlius nulupti, supjaustyti stambesnėmis skiltelėmis, česnako skilteles ir kalendrą susmulkinti ir sudėti į dubenį.
3.
Į dubenį su burokėliais, česnakais ir kalendra įberti druskos, cukraus, įpilti citrinos sulčių, obuolių acto, aliejaus. Labai gerai išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje bent 4 valandoms, vėliau laikyti šaldytuve ir ragauti mažiausiai po 12 valandų.
Patarimai:
•
Tinka įvairioms salotoms, pavyzdžiui, tiekti su fetos sūriu, marinuotomis alyvuogėmis ir mėgstamais žalumynais.