INGREDIENTAI: Tešlai:
220 gramų miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai vandens (šalto)
2 šaukštai aliejaus
šiek tiek druskos
Įdarui:
350 gramų bulvių košės
80 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (mažo)
šiek tiek žalumynų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su vandeniu, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų ir nebūti labai kieta.
2.
Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
3.
Įdarui svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su bulvių koše, sudėkite atvėsusį pakepintą svogūną, smulkintus žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais.
4.
Atpjaukite gabalėlį tešlos, pamiltuokite stalą, iškočiokite tešlą plonai ir išspauskite apskritimus. Dėkite įdaro, užlenkite ir suspauskite kraštus.
5.
Virkite pasūdytam vandenyje apie 7-9 minutes, priklauso nuo virtinukų dydžio ir tešlos storio. Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu.