INGREDIENTAI: 100 gramų ryžių
2 vienetai morkų
80 gramų aštuonkojo (mažųjų, sūrime)
3 šaukštai konservuotų žirnelių
2 šaukštai majonezo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis prieskonių
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje. Atvėsiname.
2.
Išverdame morkas, atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
3.
Aštuonkojus išimame iš sūrimo, supjaustome (kelis pasilikite papuošimui).
4.
Virtus atvėsintus ryžius, supjaustytas morkas ir aštuonkojus, žirnelius sudedame į dubenį. Įdedame majonezo, beriame druskos ir mėgstamų prieskonių. Viską sumaišome.
5.
Paruoštas salotas dedame į salotines ar stiklinaites, papuošiame likusias aštuonkojais ir skanaus.