INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
180 mililitrų kefyro
60 gramų čederio sūrio
50 gramų šaltai rūkytos šoninės (juostelių)
1 šaukštas laiškinių česnakų (smulkintų)
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šoninę susmulkinti, apkepinti keptuvėje. Atvėsinti.
2.
Miltus sumaišyti su soda, druska, cukrumi ir pipirais.
3.
Sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Į miltus sudėti skrudintą šoninę, sūrį, laiškinį česnaką. Supilti kefyrą. Suminkyti į vientisą tešlą. Jeigu tešla atrodo per sausa, įpilti šlakelį kefyro.
5.
Rankomis suformuoti apskritą kepaliuką ir aštriu peiliu įpjauti dvi įstrižas linijas.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.