INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos kepenėlių
250 mililitrų grietinėlės, liesos
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
šiek tiek pieno (kepenėlėms užmerkti)
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles gerai nuplauti, apipjaustyti ir užpilti pienu. Palikti pastovėti bent 2 - 3 valandas. Tada pieną nupilti ir kepenėles supjaustyti nedideliais gabalėliais, įberti miltų ir išmaišyti.
2.
Nulupti svogūną ir česnakus, supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje, kol pradės minkštėti, tada išimti ir į keptuvę sudėti kepenėlės. Kepenėles kelias minutes pakepinti ant stiprios ugnies vis pamaišant, tada atgal sudėti svogūną su česnakais.
3.
Supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir 3 - 5 minutes patroškinti ant nedidelės ugnies. Pabaigoje suberti smulkintus žalumynus.
4.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis. Aš išviriau grikių ir patroškinau raugintus kopūstus su baravykais.