TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skanios jautienos kepenėlės baltame padaže
Troškintos jautienos kepenėlės padaže

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų jautienos kepenėlių
250 mililitrų grietinėlės, liesos
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
šiek tiek pieno (kepenėlėms užmerkti)
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles gerai nuplauti, apipjaustyti ir užpilti pienu. Palikti pastovėti bent 2 - 3 valandas. Tada pieną nupilti ir kepenėles supjaustyti nedideliais gabalėliais, įberti miltų ir išmaišyti.

2.
Nulupti svogūną ir česnakus, supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje, kol pradės minkštėti, tada išimti ir į keptuvę sudėti kepenėlės. Kepenėles kelias minutes pakepinti ant stiprios ugnies vis pamaišant, tada atgal sudėti svogūną su česnakais.

3.
Supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir 3 - 5 minutes patroškinti ant nedidelės ugnies. Pabaigoje suberti smulkintus žalumynus.

4.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis. Aš išviriau grikių ir patroškinau raugintus kopūstus su baravykais.




admin · 2022-02-27 15:00 · 425 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt