INGREDIENTAI: 500 gramų vištų kepenėlių
4 vienetai mandarinų
2 vienetai svogūnų
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis pipirų (naudojau šviežius rausvuosius Schinus berries)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepenėles pabarstome druska. Apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų. Liepsną sumažiname ir kepenėles pakepiname dar apie 7 – 10 min.
2.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pakepiname, kol jie suminkštės. Mandarinus nulupame ir skilteles perpjauname į kelias dalis. Suberiame mandarinus į keptuvę. Beriame druskos, rudojo cukraus. Pakaitiname pora minučių.
3.
Į lėkštę dedame padažo, ant viršaus išdėliojame pasmulkintas kepenėles. Pabarstome šviežiai grūstų pipirų.