AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
160 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Gaidelio šokoladinius)
90 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (žr. patarimus)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
80 mililitrų vandens
50 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72%)
20 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
200 gramų braškių (arba kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladinius sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Paspausdami šaukštu juos paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos torto formos (naudojau 21 cm skersmens) dugno. Padėkite į šaldiklį arba šaldytuvą, kol ruošite kremą, jog torto pagrindas sutvirtėtų.
2.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės ir palikite pravėsti. Kreminę varškę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet į dalį kremo plona srovele nuolat plakdami pamažu įpilkite pravėsusią, bet dar šiek tiek šiltą želatiną. Galiausiai įmaišykite likusį kremą.
3.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varšės masę. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutarkuotą šokoladą.
4.
Kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Palikite šaldytuve sustingti bent 6-7 valandoms arba pernakt.
5.
Puoškite plakta grietinėle ir braškėmis.
Patarimai:
•
Kreminės varškės rasite daugelyje didesnių parduotuvių. Ji dažniausiai parduodama kibirėliuose, dar kartais vadinima "varške pyragams" (tik rinkitės nesaldintą arba į kremą dėkite mažiau cukraus). Jei kreminės varškės neradote, ją galite pasigaminti elektriniu trintuvu sutrindami 400g pusriebės varškės su 100g jogurto (arba grietinės) iki visiškai glotnios masės, jog nesijaustų grūdelių.