INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 mililitrų vandens (šilto)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto sausų mielių
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
0.5 šaukšto cukraus
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukšto persilado prieskonių
Viršui:
400 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
300 gramų vištienos krūtinėlės (keptos, smulkintos)
100 gramų dešros (griežinėliais)
100 gramų gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberiame miltus, įberiame mieles, druską, cukrų. Pilame vandenį ir užminkome tešlą. Tuomet supilame aliejų, dar paminkome tešlą.
2.
Ant pamiltuoto paviršiaus dedame tešlą, dar kartą paminkome. Paruoštą tešlą suformuojame į vientisą tešlos gabaliuką ir suvyniojame į maistinę plėvelę, palaikome 20–30 min. iškilti.
3.
Padažui į dubenį sudedame pomidorus, beriame persilado prieskonius, druską, cukrų ir gerai išmaišome.
4.
Ant miltuoto paviršiaus dedame tešlą ir iškočiojame. Tuomet paruoštą picos padą dedame ant grilio akmens, aptepame padažu, barstome sūrį, sudedame vištienos gabaliukus ir dešros griežinėlius.
5.
Uždarome grilio dangtį, kepame 2–3 min. 300 ºC temperatūroje. Ant iškeptos picos uždedame gražgarstes.