INGREDIENTAI: 500 mililitrų kefyro
800 gramų miltų
1 šaukštelis sodos
0.5 žiupsnelio druskos
500 gramų kiaulienos faršo (įdarui)
150 mililitrų sultinio
1 vienetas svogūnų
0.5 žiupsnelio druskos
0.5 žiupsnelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Soda nugesinama kefyru. Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 minučių pastovėti.
2.
Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 milimetrų storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 centimetrų skersmens apskritimai. Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai. Kepama aliejuje ant mažos ugnies iš abiejų pusių.