INGREDIENTAI: Tešlai:
260 mililitrų pieno
120 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
30 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išmaišykite, išplakite su druska, aliejumi (arba ištirpintu ir atvėsintu sviestu), miltais ir pienu. Tešla turi būti gana skysta, kad blynai būtų ploni. Palikite tešlą pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje, kad pabrinktų (taip blynai bus tvirtesni, mažiau plyš kepant). Jeigu pabrinkusi tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
2.
Įkaitintą keptuvę plonai patepkite trupučiu aliejaus ir iškepkite lietinius blynus.
3.
Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
4.
Blynelius ištepti varškės mase, susukti į ritinukus ir užlenkti jų galus.
5.
Dar kartą blynelius iš abiejų pusių apkepame įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus arba sviesto.
6.
Patiekiame su uogiene, plakta grietinėle, ledais ar mėgiamu padažu. Skanaus!