INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių (šviežių mažų arba pasmulkintų didesnių)
2 gabalėliai ZIGMO KLASIKINĖS silkių filė aliejuje, silpnai sūdytos
5 vienetai kiaušinių
2 vienetai agurkų
1 sauja šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos, arba smidrų aš ridikėlių)
1 saujelė kaparėlių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio pipirų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis medaus
2 šaukšteliai dižono garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvytes apšlakstome aliejumi, pabarstome druska bei pipirais. Rankomis išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Kepame 200 C karšto oro gruzdintuve arba 220 C orkaitėje (kaitinimas viršus+apačia+vėjelis) 20-30 minučių, iki peilis į bulvytę smigs lengvai. Arba galite bulves tiesiog išvirti ir tada pašlakstyti aliejumi bei prieskoniais.
2.
Kiaušinius dedame į verdantį vandenį ir išverdame iki norimo kietumo (aš viriau 7 min). Išgriebiame ir dedame į šaltą vandenį.
3.
Šparagines pupeles verdame pasūdytame vandenyje 2-3 minutes. Išgriebiame, perliejame šaltu vandeniu.
4.
Į didelę lėkštę dedame iškeptas bulvytes, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą agurką, gabalėliais suraikytą silkės file, perpus perpjautus kiaušinius ir kaparėlius. Viską pabarstome trupučiu pipirų.
5.
Užpilui dubenėlyje gerai sumaišome medų, garstyčias ir citrinos sultis. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilame aliejų. Salotas patiekiame su užpilu.
Patarimai:
•
Jei kiaušiniai bus tiesiai iš šaldytuvo, juos pirmiausia kelis kartus perliekite šiltu krano vandeniu (jog įdėti į karštą vandenį neįtrūktų dėl staigaus temperatūrų skirtumo).
•
Vietoje šparaginių pupelių salotoms galite naudoti smidrus (juos užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, tada perliekite šaltu vandeniu) arba ridikėlius (juos tiesiog supjaustykite perpus).