INGREDIENTAI: 180 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
2.5 šaukštelio sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
3 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
Įdarui:
3 stiklinės rabarbarų
1/3 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Kepimui:
šiek tiek rudojo cukraus (nebūtina)
šiek tiek sviesto (kambario temperatūros, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui rabarbarus užberti 1/3 stiklinės cukraus (matavau 250 ml talpos stikline), vaniliniu cukrumi, užpilti citrinos sultimis ir leisti šiek tiek pastovėti (apie valandą), kad atsirastų skysčio. Virti, kol rabarbarai taps visiškai minkšti, pakankamai vientisos džemo konsistencijos. Atvėsinti.
2.
Tešlai sviestą išlydyti, į jį supilti šiltą pieną, dėti cukrų ir mielės (prieš dedant mieles, masė turi būti šilta, bet ne karšta).
3.
Miltus (matavau 250 ml talpos stikline) sumaišyti su druska, įmušti kiaušinį, supilti sviesto ir pieno masę. Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa, nelimpanti prie rankų. Minkant turėti dar 2 valgomus šaukštus miltų, jeigu tešla atrodo per skysta. Uždengti ir palikti 1-1,5 val., kol pakils dvigubai.
4.
Tešlai palikus, iškočioti stačiakampio formos lakštą. Aptepti atvėsusiu rabarbarų įdaru, paliekant 1-2 cm nuo kraštų neteptus. Suvynioti kaip vyniotinį, supjaustyti riekelėmis.
5.
Kepimo popieriumi ištiesti skardą, patepti kambario temperatūros sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi (bet tai tikrai nėra būtina). Bandelės dėti į kepimo skardą ir dar palikti 20-30 min pakilti.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Patarimai:
•
Stiklinė 250 ml