INGREDIENTAI: 350 gramų burokėlių tyrės
250 gramų kvietinių miltų
240 gramų medaus
200 gramų juodojo šokolado (išlydyto)
3 vienetai kiaušinių
165 mililitrai alyvuogių aliejaus
1 vienetas apelsinų
2 šaukštai kakavos
3 centimetrai imbiero (smulkiai tarkuoto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 vienetas vanilės ankšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokėlių tyrei burokėlius suvynioti į foliją ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, apie pusvalandį. Tuomet sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite 12 keksiukų kepimo formų.
3.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus sumaišykite su medumi ir suplakite iki morengo konsistencijos.
4.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais, druska ir persijokite.
5.
Burokėlių tyrę sumaišykite su lydytu juodu šokoladu, tryniais, imbieru, iš apelsino išpsaustomis sultimis ir nutarkuota žievele, aliejumi bei vanilės sėklomis. Įmaišykite miltus ir gale atsargiai įmaišykite morengą.
6.
Paskirstykite tešlą tarp keksiukų formų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės. Palikite pastovėti 10 min. formose ir išimkite ataušti ant grotelių.
7.
Galima papuošti puikiu maskarponės kremu.