INGREDIENTAI: 590 gramų antienos krūtinėlė su oda (naudojau „Lapino puota“ produkciją)
1 sauja šaldytų vyšnių (be kauliukų)
1 sauja spanguolių
1 sauja aviečių
4 šaukštai vištienos sultinio
1 šaukštas rudojo romo
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas balzamiko kremo
1 šaukštas medaus
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Anties krūtinėlės odą įpjauname aštriu peiliu tarsi rombus. Pabarstome druska ir pipirais. Paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame krūtinėlę į keptuvę odele žemyn ir kepame apie 7 min, nevartydami. Odelė gražiai apskrus ir išbėgs visi riebaliukai. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 5 min. Iškepusią krūtinėlę suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti. Taip krūtinėlė taps minkštesnė ir sultingesnė, nes susigers visos sultys.
3.
Ruošiame padažą. Keptuvėje, kurioje kepė antienos krūtinėlė, paliekame apie 2 v. š. riebalų (kitus atidedame į šalį ir galėsime gardinti keptas bulvess. Juk visi žinom, kad orkaitėje keptos bulvė su ančių ar žąsų riebaliukais yra pačios skaniausios). Į riebalus supilame romą ir pakaitiname, kol alkoholis išgaruos. Supilame vištienos sultinį, balzamiką, dedame medų. Padažą pakaitiname apie 5 min ar šiek tiek daugiau, kol jis pradės tirštėti ir bus reikiamos konsistencijos. Tada suberiame uogas ir pakaitiname dar pora minučių. Pagardiname druska. Ragaujame ar nieko netrūksta.
4.
Krūtinėlę supjaustome ir patiekiame su uogų padažu. Skanaus. Tegul retkarčiais ir kasdieniniai pietūs tampa mažyte švente.