INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių, rūgštesnių)
100 gramų rudojo cukraus
80 gramų graikinių riešutų (smulkintų arba kitų mėgstamų)
60 gramų sviesto
50 gramų razinų
40 gramų spanguolių
4 pakeliai žaliosios arbatos
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio imbiero
0.5 šaukštelio malto muskato (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Papildomai:
200 mililitrų vandens (karšto)
pagal poreikį vandens (razinų mirkymui)
pagal poreikį sviesto (minkšto, formos aptepimui)
Patiekiant:
pagal poreikį medaus (skysto arba klevų sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolių viršutinę dalį nupjauti (dalį su koteliais), vidų atsargiai išskobti. Patogiausia tai daryti mažu šaukšteliu arba arbūziniu šaukštu (angliškai vadinamu "melon baller". Obuolių odeles kiek įpjauti, kad kepant nesutrūkinėtų.
2.
Mirkymui į dubenį įpilti vandens, suberti razinas ir pamirkyti apie 10 minučių. Tuomet išgriebti ir nusausinti.
3.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Įdarui į kitą dubenį suberti riešutus, razinas, spanguoles, cinamoną, imbierą, muskatą, gvazdikėlius, įdėti sviestą ir gerai išmaišyti.
5.
Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti obuolius. Į obuolių vidų pridėti paruoštos masės.
6.
Į puodelį įpilti karšto vandens, sudėti arbatos pakelius, pamirkyti 2 minutes, pakelius ištraukti. Obuolius pašlakstyti paruošta arbata.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 - 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 40 minučių iki kol obuoliai suminkštės.
8.
Iškepusius obuolius pašlakstyti medumi, klevų sirupu arba tiekti su ledais, plakta grietinėle, pabarstyti cukraus pudra arba tiekti be jokių papildomų priedų.
Patarimai:
•
Jei turite laiko, pirmiausia galima riešutus kelias minutes paskrudinti keptuvėje, o tik tuomet pasmulkinti ir maišyti su kitais ingredientais.