INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų
8 vienetai braškių
6 vienetai ridikėlių
50 gramų gražgarsčių
50 gramų fetos sūrio
1 sauja lukštentų saulėgrąžų
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (tyro)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje, vis pamaišant, kol gražiai paruduos (svarbu nesudeginti).
2.
Apelsiną nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Braškes supjaustykite skiltelėmis, ridikėlius - griežinėliais.
3.
Į lėkštes dėkite gražgarstes ar plėšytus mėgstamų salotų lapus. Ant viršaus dėkite supjaustytus apelsinus, braškes ir ridikėlius. Pagardinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sutrupinkite fetos sūrį. Pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Užberkite pakepintų saulėgrąžų. Skanaus!