AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
130 gramų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (ištirpinto)
50 gramų cukraus
16 gramų vanilinio cukraus
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
30 gramų sviesto
Įdarui:
100 gramų razinų
50 gramų cukraus
16 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliniame dubenyje miltus sumaišyti su mielėmis, įberti cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, sviestą, pieną ir įmušti kiaušinius. Viską išplakti elektriniu plakikliu, plakti 5 minutes, iš pradžių lėčiau, vėliau padidinti plakimo greitį. Tešlą palikti šiltoje vietoje, kol dvigubai pakils.
2.
Rankomis suminkyti ir iškočioti 45x35 centimetrų stačiakampį. Aptepti jį minkštu sviestu.
3.
Įdarui sumaišyti razinas su cukrumi ir vaniliniu cukrum, ir apibarstyti tešlą. Viską suvynioti ir pjaustyti 1, 5 centrimetro riekelėmis. Sudėti bandeles ant sviestu pateptos skardos ir padėti šiltai, kad bandelės dvigubai pakiltų.
4.
Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.