INGREDIENTAI: 200 gramų silkės (naudojome Viči Lightly salted)
320 gramų bulvių (virtų su lupena, 2 vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio, kietai virtų)
100 gramų lydyto sūrelio (apytikriai)
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves ir kiaušinius nulupti. Sutarkuoti burokine tarka.
2.
Silkę supjaustyti smulkiais kubeliais.
3.
Bulves, kiaušinius, silkę, lydytą sūrelį bei garstyčias išmaišyti. Priklausomai nuo bulvių krakmolingumo sūrelio gali prireikti ir šiek tiek daugiau. Jo dėkite tiek, kad masė būtų formuojama, bet jokiu būdu ne skysta.
4.
Krapus kuo smulkiau susmulkinti (be stiebų/šakelių dalies) - jei nepakankamai gerai susmulkinti, sunkiai prilips prie kamuoliukų.
5.
Tarp delnų formuoti kiek didesnius nei graikinio riešuto dydžio kamuoliukus.
6.
Suformuotus kamuoliukus dėti į šaldytuvą valandėlei sustingti.