INGREDIENTAI: 300 gramų varškės 9%
5 šaukštai kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas alkoholio
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę pertriname per sietelį.
2.
Į varškę mušame kiaušinį, dedame trynį, cukrų, grietinę. Masę išmaišome. Suberiame miltus su kepimo milteliais. Masę permaišome. Įpilame alkoholio, kad spurgos neprigertų daug aliejaus.
3.
Puode įkaitiname aliejų.
4.
Drėgnomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio spurgas. Verdame aliejuje, vis pavartant.
5.
Spurgas išgriebiame, sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstome cukraus pudra.