INGREDIENTAI: 385 gramai kondensuoto pieno, saldinto
360 gramų sausainių
200 gramų sviesto
2 šaukštai matcha miltelių (+ šiek tiek papuošimui, bet nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sulaužyti gabaliukais. Gabaliukai turėtų būti ~1*1 cm ir mažesni. Gali būti skirtingo dydžio. Sudėti į dubenį.
2.
Į prikaistuvį (ar nedidelį puodą) dėti kubeliais pjaustytą sviestą ir supilti kondensuotą pieną. Kaitinti ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kol sviestas ištirps. Masė nebūtinai turi visiškai susijungti, gali plaukioti ištirpusio sviesto burbuliukai.
3.
Į sviesto ir kondensuoto pieno masę suberti Matcha miltelius ir labai gerai išmaišyti. Masėje liks miltelių žymių, kadangi tai yra arbata, ji ir neturi iki galo ištirpti.
4.
Ant sausainių supilti žalią kondensuoto pieno masę. Kruopščiai išmaišyti.
5.
Formą, kurią naudosite tinginiui, iškloti maistine plėvele ar kepimo popieriumi. Dalimis sukrėsti formą, vis šaukštu paspaudžiant sluoksnius, kad neliktų oro tarpų.
6.
Tinginį bent kelioms valandoms (o geriau pernakt) dėti į šaldytuvą sustingti. Prieš pjaustant galima papildomai papuošimui pabarstyti Matcha milteliais.
Patarimai:
•
Jei mėgstate traškesnį tinginį, rinkitės Selgos tipo sausainius, jei minkštesnį – Gaidelio.
•
Matcha milteliai – turiu omenyje pačias maltas Matcha arbatžoles, ne paruoštą ir ne tirpų Matcha latte gėrimą.
•
Matchos galima dėti kiek daugiau ar mažiau – ragaukite kondensuoto pieno masės ir nutarsite, ar norisi intensyvesnio skonio.
•
Naudojau 28*10 cm dydžio formą.