INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (apytikriai, jaunų)
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba kitos mėsos, apytikriai)
1 vienetas morkų (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (apytikriai)
pagal skonį česnako
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštelis sviesto (lydyto arba aliejaus)
Pabarstymui:
1 vienetas morkų
Papildomai:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įpilti vandens, įberti druskos.
2.
Cukinijas supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į vandenį su druska ir palaikyti iki kol paruošite įdarą.
3.
Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti burokine tarka.
4.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti svogūnus, morkas ir apkepti kelias minutes.
5.
Vištienos mėsą supjaustyti smulkiais gabaliukais, jei norite, galite ir sumalti. Mėsą sudėti į keptuvę su daržovėmis, pagardinti prieskoniais vištienai, pipirais, įspausti česnako ir pakepti apie 10 minučių.
6.
Cukinijos juostelę nusausinti, ant kraštelio dėti įdaro ir susukti į suktinuką.
7.
Paruoštus cukinijos suktinukus sudėti į kepimo indą.
8.
Sutarkuoti morką burokine tarka ir apibarstyti suktinukus, įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų cukinijas, pabarstyti druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
9.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minutes. Orkaitės kaitinti nereikia. Galima suktinukus uždengti folija ir po 30 minučių ją nuimti, bet aš kepiau neuždengusi.
Patarimai:
•
Vandenį, pilamą į kepimo indą, galima keisti sultiniu arba dėti kelis šaukštus pomidorų padažo ir grietinės.