INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
100 gramų grietinės
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai krakmolo
Įdarui:
3 vienetai obuolių
1 vienetas citrinų
150 gramų džiovintų spanguolių
1 šaukštas cukraus
Papuošimui:
100 gramų greipfrutų (džiovinti)
50 galvų balto šokolado
50 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grietinėje išmaišyti druską, cukrų, kepimo miltelius, supilti į pravėsintą tirpintą sviestą, sumaišyti su miltais, išminkyti.
2.
Tešla iškloti torto formą, padėti šaltai.
3.
Nuluptus obuolius supjaustyti plonai, apšlakstyti citrinos sultimis, apiberti kupinu šaukštu cukraus.
4.
Kremui išplakti 2 šaukštus cukraus su kiaušiniais, sumaišyti su grietine, krakmolu.
5.
Dėti į skardą obuolių, pilti spanguolių, tuomet pilti kremo ir taip vis sluoksniuoti. Lengvai pakratyti skardą.
6.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 temperatūroje 50 minučių.
7.
Aptarkuoti karštą tortą šokoladu ir džiovintais greipfrutais, toliau puošti pagal savo norus, turimais produktais.
8.
Aš dar kraštus apglaisčiau cukraus pudros ir citrinos glaistu, apibėriau riešutais.