ZIGMO silkių filė meksikietiškame padaže su orkaitėje keptomis saldžiosiomis bulvėmis
INGREDIENTAI: 4 vienetai saldžiųjų bulvių
300 gramų ZIGMO BOCMANO silkių filė MEKSIKIETIŠKAME padaže
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
4 lapai džiovintų šalavijų
pagal skonį druskos
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir padarykite įpjovas. Jos turi būti maždaug 3 mm storio ir kuo lygesnės.
2.
Metaliniame dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir trupučio druskos, šiek tiek pakaitinkite ir palikite šiltai.
3.
Supjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai pašlakstykite sviesto ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min. Tada išimkite bulves iš orkaitės ir aptepkite šiuo mišiniu dar kartą. Griežinėlius peiliu atsargiai praskleiskite, kad mišinio patektų ir į tarpelius. Tada dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.
4.
Dar keletą kartų patepkite bulves likusiu aliejaus, sviesto mišiniu, į tarpelius įdėkite džiovintų šalavijų ir kepkite dar apie 20 min. – iki bulvės gražiai apskrus. Iškepusių bulvių išorė bus traški, o vidus – minkštas. Pagardinkite jas pipirais. Ragaukite su ZIGMO BOCMANO silkių filė meksikietiškame padaže.