INGREDIENTAI: 4 riekės duonos
1 vienetas avokadų (gerai prinokusio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Duoną trumpai paskrudinti skrudintuve ar sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus stambiai sutarkuoti ar supjaustyti smulkiais kubeliais.
3.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą, apšlakstyti citrinos sultimis.
4.
Avokadą šakute sutrinti su tryniais ir garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais.
5.
Duoną patepti avokadų mase, pabarstyti baltymu. Galima perpjauti trikampėliais.