INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų miltų
3 vienetai obuolių
160 gramų cukraus
120 mililitrų aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių baltymų
80 gramų razinų
4 šaukštai vandens
1 vienetas citrinų
1 ir 1/4 šaukštelio sodos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų maskarponės sūrio
2 šaukštai klevų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdėkite razinas į nedidelį puodą ir užpilkite 4 v.š. vandens. Užvirkite ir virkite ant minimalios ugnies, kol visas vanduo susigers. Išjunkite ir ataušinkite razinas.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Patepkite sviestų 20 cm skersmens apvalią kepimo formą su nuimamais šonais.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną.
4.
Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą ir suplakite mišinį iki standžių putų. Įmaišykite obuolius, razinas, citrinos žievelę. Tada įmaišykite miltų mišinį.
5.
Švariame inde išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai dalimis įmaišykite į tešlą. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite viršų su mentele. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. arba kol medinis iešmukas, įkištas į pyrago centrą ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite pyragą kepimo formoje.
6.
Kremui išplakite visus kremo ingredienus iki standaus kremo. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir patepkite pyragą kremu.