TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Ukrainietiški barščiai žiemai - labai skanūs!
Ukrainietiški barščiai žiemai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo burokėlių
1 kilogramas kopūstų
1 kilogramas pomidorų
0.5 kilogramo morkų
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 kilogramo paprikos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai acto
200 mililitrų aliejaus
2.5 šaukšto druskos
šiek tiek juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odeles ir išpjauti kotelius. Elektriniu trintuvu arba mėsmale juos sutrinti iki tyrės.

2.
Storadugniame puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir jame apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus. Tada sudėti per stambią tarką sutarkuotus burokėlius ir morkas ir 10-15 minučių patroškinti. Sudėti kubeliais pjaustytas paprikas ir dar kelias minutes patroškinti. Tada į puodą suversti pomidorų tyrę, smulkiai pjaustytus arba spec. tarka sutarkuotus kopūstus, sudėti druską, cukrų, supilti likusį aliejų ir viską virti ant nedidelės ugnies apie 40-50 min. Baigiant virti pilti act1, pagal skonį pagardinti pipirais arba galima dar įdėti aitriosios paprikos.

3.
Karštą miršainę dėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti tvėsti. Laikyti vėsioje vietoje.




admin · 2022-02-17 21:00 · 405 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt