INGREDIENTAI: Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų miltų
30 gramų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto
170 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
30 gramų želatinos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitų kiaušinių baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
3.
Kremui želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, iš citrinos išspaustas sultis, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
4.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!