INGREDIENTAI: 500 gramų vištų kepenėlių
300 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 saujelė džiovintų slyvų (be kauliukų)
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
100 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles nuplauname, užpilame pienu ir pamirkome apie 1 val.
2.
Supjaustome morką griežinėliais, svogūną pusžiedžiais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame kepenėles. Kepame, kol viršus pabąla, o apatinė pusė gerai apskrunda. Sudedame svogūnus, morkas ir džiovintas slyvas. Įdedame sviesto, pagardiname druska, raudonėliu. Įpilame šiek tiek vandens, bet, žinoma, galima naudoti ir sultinį ir patroškiname apie 15 min.