INGREDIENTAI: 6 vienetai vištų šlaunelių
1 litras vištienos sultinio
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vienetai poro
1 vienetas morkų
1 vienetas salierų stiebų
6 vienetai pievagrybių
1 sauja šaldytų žirnelių
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas garstyčių
1 vienetas čiobrelių šakelių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo vištų šlaunelių nuimame odą, išimame kaulus ir susmulkiname gabaliukais mėsą.
2.
Į gilią keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame smulkintus porus, kubeliais pjaustytą morką, smulkintą salierą, grybus ir žirnelius, uždengę dangčiu troškiname 10 min.
3.
Atskirai sviestą ištirpinkite ir suberkite miltus. Nuolat maišykite, kad susiformuotų tiršta košytė.
4.
Į vištienos troškinį suberiame pipirus, druską, čiobrelių ir lauro lapus. Išmaišome. Dedame garstyčias ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ir patroškiname kelias minutes. Turėtų būti skystokas padažas. Dedame miltų ir sviesto košelę ir gerai išmaišome, kad padažas sutirštėtų.
5.
Troškinį pilame į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius.
6.
Dedame ant viršaus iškočiotos tešlos "kepuraitę", subadome šakute, kad būtų kur išeiti garams ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 min., arba iki gražios auksinės spalvos.
Patarimai:
•
Šis pyragas gali būti pagamintas prieš kelias dienas ir užšaldytas, o kai planuojate gaminti, ištraukite iš šaldiklio ir atšildykite iki kambario temperatūros, o tada - į orkaitę. Puikus variantas dirbantiems žmonėms: savaitgalį paruošiate ir į šaldiklį, darbo dieną ryte einant į darbą ištraukiate, o po darbo įkišate į orkaitę ir valio.