INGREDIENTAI: 800 mililitrų jogurto (mėgstamo skonio)
200 gramų plikyti sausainiai
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens (virinto)
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
1 saujelė uogų (mėgstamų)
3 šaukštai želatinos
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainukus įpjauname ir patepame Rududu. Sudedame į tortinę.
2.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, atvėsiname.
3.
Į jogurtą sudedame cukrų, citrinos žievelę, supilame sultis. Išmaišome. Išplakame grietinėlę iki standumo. Po truputį įmaišome į jogurto masę. Želatiną įmaišome į jogurto masę. Jogurtą supilame ant plikytų sausainių. Jeigu jie labai kyla į viršų, šiek tiek prispaudžiame prie tortinės dugno. Tortą dedame į šaldytuvą stingti.
4.
Pasiruošiame želė: užpilame norimo skonio želė 400 ml karšto vandens. Gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti. Ant sustingusio torto išdėliojame uogas ir atsargiai užpilame želė. Tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame, kol sustings.